Ege Bal’lı Lokma Tatlısı Tarifi
Günün tatlı kaçamağı; Ege Bal’lı Lokma Tatlısı
Malzemeler:
Hamuru İçin;
500g un
500ml ılık süt
1 paket kuru maya
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Şerbeti için;
500g şeker
750ml su
2 yemek kaşığı Ege Bal
Kızartmak için:
1 litre ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Şerbetini hazırlamak için; bir tencerede kaynayıncaya kadar şekeri ve suyu harlı ateşte, kaynadıktan sonra 20-25 dakika kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin ve ılımaya bırakın. Ilıyınca Ege Balı ekleyin ve karıştırın. Buzdolabına kaldırın ve tamamen soğumasını bekleyin. Hamuru için bütün malzemeleri uygun bir kaba alın ve iyice karıştırın. Sonra kabın üzerine streç film ile kapatıp hamurun mayalanması için yarım saat bekletin. Yağı geniş bir tencereye alıp ısıtın ve mayalanan hamurdan zeytin büyüklüğünde parçalar çıkartıp, kaşıkla kızgın yağa atın. Pişen lokmaları soğutulan şerbetin içine atıp, 10-15 saniye beklettikten sonra çıkarıp servis yapabilirsiniz.