Bal Hakkında Merak Ettikleriniz
Bal
Nasıl Oluşur?
Bal,
bitkilerin çiçeklerinde bulunan bal özünün (nektar) veya bitkiler üzerinde
yaşayan bazı böceklerin salgıladığı tatlı maddelerin bal arısı tarafından
toplanıp, değişikliğe uğratıldıktan sonra, peteklere doldurulmasıyla oluşan
besin maddesidir. Bunların yanı sıra içinde enzim, mineral, vitamin ve amino
asitleri de barındırır. Balın rengi ve lezzeti, arıların topladıkları bal özüne
yani nektara göre değişir.
Balın
Faydaları Nelerdir?
Günlük
enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan balın faydaları saymakla
bitmez. Bal, sindirimi düzenler, cildi güzelleştirir, stres gidericidir, kalp
damar hastalıklarına ve mide ülserine iyi gelir. Anne adayları, gelişme
çağındaki çocuklar ve sporcular için vazgeçilmez bir gıdadır. Protein ve yağı
enerjiye çevirir, beynin enerji kaynağı gri hücreleri canlı tutar. Balda
vitamin (B), riboflavin (B2), ascorbikasit (C), pridoksin (B6), pantotenikasit
(B5) ve nikotinikasit (B2) vitaminleri bulunur. Bağışıklık sistemini
güçlendiren, doku ve kemikleri koruyan, hücreleri yenileyen bal, doğal demir
deposudur. Kanı temizleyip damarlarda pıhtılaşmasını önleyen bal, içerdiği
"cholin” maddesi ile karaciğerin yağ dengesini ayarlar, yağ bağlanmasını
engeller, karaciğerin onarılmasına yardım eder ve antimikrobik özelliktedir.
Antiseptik yapısıyla diş çürümeleri ve iltihaplara yol açan plakaları önler.
Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
Kaliteli
Bal Nasıl Anlaşılır?
Gıda
maddelerinin tüketiciye ulaşmasında en önemli unsur; ürünlerin kimyasal
yapılarının çok iyi analiz edilmesidir. Gıdada kalite elle, gözle veya tadarak
değil sadece laboratuvar ortamında tetkikleri yapılarak anlaşılır. Ege Bal;
balı teknolojik laboratuvarlarda uzmanlar tarafından özel testlerden geçirerek
ve hijyenik ortamlarda hazırlayarak tüketiciye sunar. Açıkta, yol kenarlarında,
markasız, kalite ve gıda güvenliği belgelerinden yoksun balların analizleri
yapılmadığı için kalitesinden emin olunamaz. Ambalajlı ve markalı ürünler
seçmek, tüketicinin gerçek bal kullanmasına olanak sağlar.
Her
Bal Ege Bal Değildir!
Ege
Bal, sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti balda uyguladığı örnek üretim
teknolojisi, kalite ve hijyen kaynağıyla güven veriyor.
Neden Ege Bal?
- Ege Bal, gerçek ve doğaldır.
- Ege Bal, yüzün üzerinde bilimsel testten
geçerek tüketiciye ulaşır.
- Ege Bal, güvenle tüketeceğiniz AB
standartlarında ve Türk Gıda Tebliği Bal Kodeksi’ne uygundur.
- Ege Bal, Ege, İç Anadolu, Doğu ve
Güneydoğu Anadolu’nun yüksek rakımlı yaylalarından sözleşmeli arıcılarımızdan
toplanarak özenle ambalajlanır.
- Ege Bal, kaliteli, lezzetli ve
yenilikçidir.
- Ege Bal, ağızda çok hoş bir tat bırakan
koku ve aromaya sahiptir.
- Ege Bal, kendine özgü aroması ile farklı
damak tatlarına uygun özellikte üretilir.