Neden Ege Balı Tercih Etmelisiniz?

 
Bal Nasıl Oluşur?
Bal, bitkilerin çiçeklerinde bulunan bal özünün (nektar) veya bitkiler üzerinde yaşayan bazı böceklerin salgıladığı tatlı maddelerin bal arısı tarafından toplanıp, değişikliğe uğratıldıktan sonra, peteklere doldurulmasıyla oluşan besin maddesidir. Bunların yanı sıra içinde enzim, mineral, vitamin ve amino asitleri de barındırır. Balın rengi ve lezzeti, arıların topladıkları bal özüne yani nektara göre değişir.
 
Balın Faydaları Nelerdir?
Günlük enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan balın faydaları saymakla bitmez. Bal, sindirimi düzenler, cildi güzelleştirir, stres gidericidir, kalp damar hastalıklarına ve mide ülserine iyi gelir. Anne adayları, gelişme çağındaki çocuklar ve sporcular için vazgeçilmez bir gıdadır. Protein ve yağı enerjiye çevirir, beynin enerji kaynağı gri hücreleri canlı tutar. Balda vitamin (B), riboflavin (B2), ascorbikasit (C), pridoksin (B6), pantotenikasit (B5) ve nikotinikasit (B2) vitaminleri bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendiren, doku ve kemikleri koruyan, hücreleri yenileyen bal, doğal demir deposudur. Kanı temizleyip damarlarda pıhtılaşmasını önleyen bal, içerdiği "cholin” maddesi ile karaciğerin yağ dengesini ayarlar, yağ bağlanmasını engeller, karaciğerin onarılmasına yardım eder ve antimikrobik özelliktedir. Antiseptik yapısıyla diş çürümeleri ve iltihaplara yol açan plakaları önler. Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
 
Kaliteli Bal Nasıl Anlaşılır?
Gıda maddelerinin tüketiciye ulaşmasında en önemli unsur; ürünlerin kimyasal yapılarının çok iyi analiz edilmesidir. Gıdada kalite elle, gözle veya tadarak değil sadece laboratuvar ortamında tetkikleri yapılarak anlaşılır. "Neden Ege Balı Tercih etmelisiniz?" diye düşünüyorsanız; Ege Bal, balı teknolojik laboratuvarlarda uzmanlar tarafından özel testlerden geçirerek ve hijyenik ortamlarda hazırlayarak tüketiciye sunar. Açıkta, yol kenarlarında, markasız, kalite ve gıda güvenliği belgelerinden yoksun balların analizleri yapılmadığı için kalitesinden emin olunamaz. Ambalajlı ve markalı ürünler seçmek, tüketicinin gerçek bal kullanmasına olanak sağlar.
 
Her Bal Ege Bal Değildir!
Ege Bal, sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti balda uyguladığı örnek üretim teknolojisi, kalite ve hijyen kaynağıyla güven veriyor.
 
Neden Ege Balı Tercih Etmelisiniz?
- Ege Bal, gerçek ve doğaldır.
- Ege Bal, yüzün üzerinde bilimsel testten geçerek tüketiciye ulaşır.
- Ege Bal, güvenle tüketeceğiniz AB standartlarında ve Türk Gıda Tebliği Bal Kodeksi’ne uygundur.
- Ege Bal, Ege, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yüksek rakımlı yaylalarından sözleşmeli arıcılarımızdan toplanarak özenle ambalajlanır.
- Ege Bal, kaliteli, lezzetli ve yenilikçidir.
- Ege Bal, ağızda çok hoş bir tat bırakan koku ve aromaya sahiptir.
- Ege Bal, kendine özgü aroması ile farklı damak tatlarına uygun özellikte üretilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.